Instagram Taktikleri

Instagram İçin Kullanabileceğiniz En İyi 40 Uygulama

Eğer Instagram için en iyi uygulamaların neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız o zaman bu geniş kapsamlı rehberimize bayılacaksınız.

Hem iPhone hem de Android işletim sistemleri için tasarlanmış olan bu ücretsiz 40 uygulamayı, takibi daha basit olması için fonksiyonlarına göre kategorilere yerleştirdik. Kategorileri kullanarak tam da aradığınız fonksiyondaki uygulamayı rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde, fotoğraf ve videolarınız daha yüksek kaliteli olacağı için takipçilerinizden daha fazla etkileşim elde edecek ve böylece Instagram profiliniz öne çıkmayı rahatlıkla başaracaktır.

En iyi düzenleme ya da filtre uygulamalarından ileri seviye kamera seçenekleri sunan uyglamalara, ya da içeriklerinizi önceden programlama fonksiyonları sunan uygulamalardan en doğru hashtagi bulmanıza yardımcı olacak uygulamalara kadar bu rehberde bahsi geçecek olan applerde birçok yararlı fonksiyon bulunmaktadır.

Eğer Instagram hesabınızı büyütmek istiyorsanız, bu uygulamalar sayesinde takipçi kitlenizi daha önce hiç olmadığı kadar artırmaya hemen başlayabilirsiniz. Ayrıca hızlı bir yükseliş için sitemizde yer alan güvenilir takipçi satın al işlemini sağlayarak, sizler de güvenli ve kaliteli bir şekilde takipçilerinizi arttırabilirsiniz.

Filtre ekleme ve düzenleme için en iyi uygulamalar

Snapseed

Snapseed hem Android hem de iPhone cihazları için en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamalarından biridir. Zaten tam da bu yüzden Instagram’a fotoğraf yüklemeden önce kullanıcıların büyük çoğunluğu tarafından tercih edilen oldukça yüksek popülerliğe sahip bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğraflarınızı kolaylıkla düzenlemenize yardımcı olacak bir uygulama arıyorsanız Snapseed tam da size özel tasarlanmış bir seçenektir. Snapseed’in bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden biri kullanımının çok basit olmasıdır. Karmaşık komutlar yerine yapmak istediğiniz her şeyi ekranı sağa ve sola ya da yukarı ve aşağı kaydırarak yapma imkanınız var.

Snapseed, aydınlık ve renklerin canlılığı gibi en basit düzenleme araçlarına ek olarak, “healing” (düzelt) fonksiyonu sayesinde fotoğrafınızda yer almasını istemediğiniz objeleri çıkarmanıza imkan tanıyor. Bunun yanı sıra “fırça” sayesinde fotoğrafın belirli kısımlarını düzenlemenize ve “perspektif” yoluyla fotoğraflarınızı kopyalayarak onlara fazladan arkaplanı eklemenize yardımcı oluyor. Zaten daha saymadığımız birçok yararlı fonksiyonu da mevcut.

VSCO

Instagram influencerlarının övmeye doyamadığı bir uygulama varsa o VSCO’dur. Evet dilerseniz bu uygulamayı fotoğraflarınızı manuel olarak düzenlemek için kullanabilirsiniz ama birçok kişinin bu uygulamayı kullanmasının sebebi, Instagram için en iyi ve mükemmel filtrelere sahip olmasıdır. Özellikle doğa ve dış mekanlarda çekilecek fotoğraflar için mümkün olan filtrelerin en iyisi bu uygulamada yer almaktadır. Her ne kadar ücretsiz sunulan filtreler oldukça sınırlı olsa da, birçok kullanıcı en beğendikleri filtre setlerine sahip olmak için satın almayı tercih ediyor. Beğendiğiniz filtreleri ister grup halinde ister tek tek satın alma imkanınız var. Birçok kullanıcının görmekten bıktığı Instagram filtrelerinin aksine VSCO filtreleri bir hayli yenilikçi, ferah ve havalı olduğu için fotoğraflarınızın sahte ya da üzerinde oynanmış gibi görünmelerine neden olmayacak şekilde kalitesini artırmayı başarıyor.

Rookie Cam

Rookie Cam, fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için harika bir uygulamadır. En temel foto düzenleme araçlarına sahip olan bu uygulamanın oldukça geniş kapasiteli bir filtre ve doku kütüphanesi bulunmaktadır. Özellikle “sıradan bir an” ya da “doğal güzellik” filtreleri, fotoğrafların o kadar doğal ve güzel görünmesine neden oluyor ki VSCO gibi daha popüler ve fazla tercih edilen bir uygulamadan bile daha göze hoş gelen fotoğraflar elde etmeniz mümkün. Rookie Cam’in en havalı özelliklerinden biri “ışık sızıntısı” bölümüdür. Bu bölümde fotoğraflarınıza çeşitli yapay ışık yansımaları ekleme şansına sahip oluyorsunuz. Ayrıca bu tip bir fonksiyonun çoğu uygulamada bulunmadığını da dile getirmek isteriz.

Photo Editor by Aviary

Yeni bir foto düzenleme uygulamasını kullanmayı öğrenirken yaşayacağınız en sinir bozucu deneyimlerden biri, uygulamada yer alan butonların hangi özelliklere sahip olduğunun belirtilmemiş olmasıdır. Bu durumda doğal olarak hangi butonun ne yaptığını bilmek imkansız. Photo Editor’de durum hiç de böyle değil. Her bir butonun ve özelliğin altında o fonksiyon ile ilgili açıklayıcı metinler yer alıyor. Bundan dolayı Photo Editor kullanımı en kolay ve en kullanıcı dostu olan uygulamalardan biridir. Ayrıca Photo Editor’de, diğer birçok foto düzenleme uygulamalarında olmayan özellikler bulunmaktadır. “Odak” aracı sayesinde arkaplanın bulanık ve odaklanılan objenin net olduğu fotoğraflar elde etmeniz mümkün. Ayrıca “leke” aracı yardımıyla istenmeyen sivilceleri ve deri lekelerini fotoğraftan kaldırabilir ve “beyazlat” aracı yoluyla çok basit bir hareketle dişleri beyazlatabilirsiniz.

Tadaa

Tadaa; aydınlık, netlik, perspektif ve keskinlik gibi foto düzenleme araçlarına ve kendine has filtrelere sahip bir foto editör uygulamasıdır. Bulanıklık aracı sayesinde arkaplanı bulanıklaştırabilir, HDR fonksiyonu yoluyla fotoğrafınızı yüksek çözünürlüklü bir hale getirebilirsiniz. Tadaa’nın en benzersiz olan araçlarından bazıları; fotoğraftaki nesnelerin sınırlarına kırmızı, mavi ve yeşil renklerini ekleyen “Colorshift”ve balık gözü etkisine yol açan “Distort”fonksiyonlarıdır.

Priime

En beğendiğiniz fotoğrafçıların fotoğraflarını nasıl düzenlediklerini daha önce hiç merak ettiniz mi? Priime sayesinde Instagram’ı kullanan en popüler fotoğrafçılar tarafından özel olarak oluşturulmuş filtrelere erişim imkanına sahip oluyorsunuz. Her filtrede hem tasarımcısı olan fotoğrafçı ile ilgili açıklamalar yer alırken hem de o filtrenin kullanılması için en ideal olan fotoğraf çeşitleri hakkında bilgi de veriliyor. Bu filtrelerin bazıları ücretsizken diğerlerine sahip olmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Eğer tam istediğiniz filtreyi bulmakta zorlanıyorsanız uygulamada yer alan aydınlık, kontrast ve renk sıcaklığı gibi temel foto düzenleme fonksiyonlarını kullanarak fotoğrafınızı manuel olarak düzenleyebilirsiniz.

Adobe Photoshop Express

Profesyonel fotoğrafçıların çoğu, çektikleri fotoğrafları herhangi bir sosyal medya platformunda paylaşmadan önce gerekli düzenlemeleri Adobe ürünleri ile yapıyor. Hızlı foto düzenleme ihtiyaçlarınıza çözüm sunan Photoshop Express, Adobe’nin mobil cihazlar için tasarladığı kullanımı kolay olan bir uygulamadır. Bu uygulama aracılığı ile mobil cihazınızın galerisinde, bulutta ya da Lightroom CC kütüphanenizde bulunan fotoğrafları düzenleyebilirsiniz. Sihirli değnek gibi fonksiyonlar sayesinde Photoshop Express fotoğrafınızı sadece bir dokunuşla düzeltiyor. Uygulama aynı zamanda kendine has oluşturulmuş filtreleri; keskinlik, sis kaldırma ve titreşim efekti gibi manuel foto düzenleme araçları ve daha da fazlası ile birlikte geliyor. Daha gelişmiş özelliklerinden biri evcil hayvanlar için bile kullanabileceğiniz kırmızı göz kaldırma ve sivilce silme araçlarıdır.

Adobe Photoshop Lightroom

Eğer Instagram fotoğrafçıları için olmazsa olmaz olan tek bir uygulama varsa, bu Adobe Lightroom’dur. En popüler Instagramcıların çoğu, fotoğraflarını bilgisayarlarında düzenlemek için Adobe Lightroom programını kullanıyor. Ayrıca aynı uygulamanın mobil versiyonu bile var. Adobe Lightroom; poz ayarı, kontrast gibi temel ve renk tonları ayarlama, renk tonlarını ayırma ve lens doğrulama gibi daha gelişmiş düzenleme seçenekleri sunuyor. Adobe Lightroom, foto editör uygulamaları arasından en gelişmiş olanlardan biri ama aynı zamanda bu gelişmiş özellikleri sayesinde fotoğrafınız üzerinde istediğiniz oynamaları dilediğiniz özgürlükte yapmanızı da olanak tanıdığı için bir daha başka bir foto düzenleme uygulaması kullanmanıza gerek bile kalmayabilir.

Özel amaçlı düzenlemeler için en iyi uygulamalar

Foodie

Yediği her yemeğin fotoğrafını çekip paylaşan bir tanıdığı vardır hepimizin. Zaten neden paylaşmasınlar ki? Foodie gibi uygulamalar sayesinde sadece bir tuşa basarak harika görünen iştah açıcı yemek fotoğrafları çekmeniz mümkün. “Yum”, “tropikal” ve “tatlı” gibi yemeklere özel 31 tane farklı filtreye sahip olan Foodie’nin filtreleri, yemek fotoğrafçılığı için mümkün olanın en ileri seviyesindedir. Bu özelliği yardımıyla Instagramcılara ve Yelpercılara çok fazla uğraş vermeden en iyi yemek fotoğraflarını kolaylıkla çekmelerine yardımcı oluyor. Hangi filtreyi hangi yemekte kullanacağınızı bilmiyorsanız Foodie uygulamasında yer alan her bir filtrenin; dondurma ya da meyve gibi kullanılması uygun olan en ideal yemeklerin fotoğrafları da yer alıyor. Böylece hangi filtrenin hangi yemek için en uygun olduğunu kullanıcılar kolaylıkla öğrenebiliyorlar. Bundan daha basit bir kullanım şekli olabilir mi? Bazı kullanıcıların yorumlarına göre Foodie uygulamasının tek dezavantajı fotoğraf çekimi esnasında arada sırada kendi kendine kapanması. Yani yemek fotoğrafı çekimi esnasında eğer size eşlik eden bir kişi varsa, bu sorunun oluşması durumunda fotoğraf çekecem diye size eşlik eden kişiyi biraz fazla bekletmek zorunda kalabilirsiniz.

Perfect365

Perfect365, makyaj ve selfie çekimleri için en iyi foto düzenleme uygulamalarından biridir. Bu uygulama sayesinde selfie çektikten sonra fotoğrafınıza; ruj, pudra, kaş kalemi ya da fondöten gibi aklınıza gelebilecek her türlü makyaj malzemesini ekleyebiliyorsunuz. Uygulama daha önceden hazırlanmış birtakım makyaj filtrelerine sahip, bunlardan bazıları o kadar çok doğal görünüyor ki sanki o makyaj uygulama yoluyla değil de doğal yollarla gerçek hayatta yapılmış gibi. Ancak bu filtrelerin bazıları ise oldukça abartıya kaçmış durumda. Eğer gerçek hayatta makyaj yapmak ile fazla uğraşmak istemiyorsanız, bu uygulama makyajın hepsini fotoğrafınıza ekleyeceğinden dolayı sizin için oldukça ideal bir seçimdir.

Photolab

Oldukça eğlenceli filtrelere sahip olan Photolab, selfie çekimleri için en iyi filtreleri sunan Instagram uygulamalarından biridir. Sadece birkaç tuşa basarak selfienizdeki yüzünüzün yarısına kaplan yüzü ekleyebilir, kendinizi Glamour ya da Vogue gibi dergilerin kapaklarına yerleştirebilir ya da Justin Bieber sanki sizi kucağına almış gibi gösterebilirsiniz. Filtreler ve düzenleme seçenekleri oldukça eğlenceli, benzersiz ve sınır tanımayan cinsten. Ancak Photolab’ın dezanvajları arasında, uygulama içerisinde çok fazla reklamın yer almasını ve farklı farklı filtreleri eklerken oldukça yavaş çalışmasını gösterebiliriz.

Renk efektleri için en iyi uygulamalar

Black

Siyah beyaz fotoğrafların bile ne kadar fazla çeşidinin olduğunu kim daha önceden tahmin edebilirdi ki? Siyah ve beyaz fotoğraflar için en iyi Instagram uygulamalarından biri Black’tır. Black uygulaması, renkli olan her fotoğrafınızı siyah beyaz formata dönüştürebilir. Instagram’ın siyah beyaz filtresiyle de aynı formata ulaşabilirsiniz ama Black uygulamasında daha birçok kişiselleştirilebilir araç bulunmaktadır. Black uygulamasının kullanımı oldukça kolay ve sadece bir tıkla ekleyebileceğiniz siyah beyaz filtreleri mümkün olan alternatifler arasından en iyilerinden biri. Ayrıca uygulamanın bir miktar ücret karşılığında satın alabileceğiniz “renk soldur”, “vignette” ve “kıvrım” gibi daha gelişmiş araçları da bulunuyor.

Color Pop

Sadece bir objeyi ya da rengi belirginleştirecek bir uygulama istiyorsanız Color Pop bu işlemi sizin için gerçekleştirecektir. Bu uygulamaya eklediğiniz her fotoğraf otomatik olarak siyah beyaz formatına çeviriliyor ve bu fotoğrafa hangi renklerin tekrar eklenmesi gerektiğini tek tek siz seçiyorsunuz. Kullanımını öğrenmenin birkaç gün alacağı diğer foto editör uygulamalarının aksine Color Pop kullanması oldukça basit olan bir uygulamadır ve sadece bir fonksiyona sahiptir; bu fonksiyon da belirttiğimiz gibi siyah beyaz fotoğraflara renk eklemek.

A Color Story

A Color Story, Instagram fotoğraflarınızı sanki bir profesyonelmişsiniz gibi düzenlemenize yardımcı olacak mükemmel bir uygulamadır. A Color Story, fotoğraflarına ışık sızıntıları ve parlaklıklar gibi oldukça rengarenk filtre ve efektler eklemelerini sağlayacak fonksiyonları kullanıcılarına sunuyor. Ancak bazı seçenekler ücretsiz olarak kullanıma açık olmadığı için belirli bir ücret karşılığında satın alınması gerekiyor. Genel olarak A Color Story, telefonlar için tasarlanmış uygulamalar arasından en iyi renk filtrelerine ve ışık yansımalarına sahip olan uygulamalardan biridir. Ayrıca “kıvrım”, “rengi öne çıkar”, “renk tonunu ortala”, “rengi gölgele” ve diğer uygulamalarda olmayan daha birçok renkler ile ilgili kişiselleştirme seçeneklerine sahip. Dilediğiniz tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra fotoğrafınızı isterseniz kaydedebilir ya da doğrudan Instagram’da ya da başka bir sosyal medya platformunda paylaşabilirsiniz.

En iyi kamera uygulamaları

Camera +

Camera + iPhone’un dahili kamerasını, profesyonel bir fotoğraf makinesine benzetecek şekilde geliştiren bir uygulamadır. Camera +; fokus, pozlama, makro çekim, selfie flaş, eksen sabitleme ve daha fazlası gibi birçok fonksiyona sahiptir. Netlik ve otomatik düzenle gibi düzenleme araçları sayesinde sadece bir tık ile fotoğrafınızın kalitesini artırabilmeniz mümkün. Ayrıca Camera +’yı kullanarak iPhone’unuzun ISO ve deklanşör ayarlarını da yapabilirsiniz, aynı profesyonel bir fotoğraf makinesinde olduğu gibi. Ancak bahsedilen bu iki seçenek ücretsiz kullanıma açık olmadığı için satın alınması gerekiyor. Profesyonel bir fotoğraf makinesi satın almadan sadece iPhone kamerasını kullanarak kaymak gibi akan bir şelale fotoğrafı çekmeniz için tek ihtiyacınız olan şey Camera + uygulaması ve ufak bir miktar ücret ödeyerek gerekli araçları satın almanızdır.

Camera FV-5 Lite (Android)

Profesyonel bir fotoğraf makinesine yüzlerce hatta binlerce Türk Lirası yatırım yapma gereksinimi olmadan ileri fotoğrafçılık becerilerinizi daha da geliştirmek istiyorsanız Camera FV-5 Lite uygulamasını deneme vakti gelmiş demektir. Camera FV-5 Lite uygulaması, aynı profesyonel bir fotoğraf makinesinde olduğu gibi Android işletim sistemli cihazınızda yer alan kamera özelliklerini değiştirme imkanı sunuyor. Uygulamada ücretsiz kullanıma açık olan fonksiyonlar arasında; ISO ayarı, fokus modu, beyaz balans, deklanşör hızı ve pozlandırma gibi araçlar yer alıyor. Beyaz balans fonksiyonu sayesinde iç ortamlardaki ışık ayarını değiştirerek fotoğraflarınızın turuncu veya sarı görünmesini engellemiş olursunuz. ISO ayarını düşürerek fotoğrafınızın ne kadar karanlık ya da aydınlık olması gerektiğini ayarlayabilirsiniz. Makro fokus modu sayesinde bu aralar herkesin sevdiği bulanık arkaplanları fotoğraflarınıza ekleyebilir ve deklanşör hızını değiştirerek spor fotoğrafçılığında olduğu gibi hızlı hareket eden nesneleri çekebileceğiniz gibi isterseniz pürüzsüz şekilde akan bir şelale gibi nesneleri de çekebilirsiniz.

Fotoğrafları harmanlamak için en iyi uygulamalar

Fused

Fused, fotoğraflarınızı biraraya getirerek benzersiz sonuçlar üreten bir fotoğraf ve video harmanlama uygulamasıdır. İster kendi telefonunuzun galerisinde yer alan herhangi bir fotoğrafı ister uygulamada varolan koleksiyondan seçeceğiniz bir fotoğrafı ekleyerek birbiriyle harmanlayabilirsiniz. Fotoğrafları uygulamaya ekledikten sonra hangi fotoğrafın daha ön planda olacağını seçebileceğiniz gibi aydınlık, kontrast ve daha fazlası gibi çeşitli ayarlamaları da yapabilirsiniz.

Blend Editor

iPhone’unuzda birkaç fotoğrafı kolay bir şekilde biraraya getirmek istiyorsanız Blend Editor bunun için mükemmel bir uygulamadır. Blend Editor’un kullanımı oldukça kolaydır ve belirli bir ücret ödeyerek satın alabileceğiniz daha önceden ayarlanmış arkaplan seçeneklerine sahiptir. Ancak ücretsiz olan fonksiyonlara erişim sağlayabilmeniz için arada sırada karşınıza çıkacak olan reklamlara karşı hoş görülü olmanız gerekiyor.

Yazı eklemek ve grafik oluşturmak için en iyi uygulamalar

Quick

Quick uygulamasının altında yatan fikir, Instagram ya da diğer sosyal medya platformlarında paylaşmak istediğiniz fotoğraflara kolay ve hızlı yoldan yazı eklemektir. Tek yapmanız gereken mobil cihazınızın galerisinde yer alan ve yazı eklemek istediğiniz fotoğrafı seçmek. Bu işlem esnasında dilerseniz seçtiğiniz fotoğrafı kırpabilirsiniz. Sonrasında karşınıza çıkacak olan menüde yazı ekleyebilir ve gerekli ayarları yapabilirsiniz. Örneğin renk barına gelerek ekranı sağa sola kaydırarak yazınız için istediğiniz rengi seçebilir ve yazı stilini değiştirebilirsiniz. Quick uygulamasında 16 tane ücretsiz yazı stili bulunmaktadır ve bir o kadar sayıda da satın alabileceğiniz yazı stili mevcuttur. Quick, sadece birkaç saniye içerisinde fotoğrafına yazı eklemek isteyen her kullanıcı için harika bir uygulamadır ancak yazı stili seçenekleri konusunda biraz sınırlı olduğunu belirtmemiz gerekir.

Over

Kişisel söylemlerinizin yer alacağı fotoğraflar oluşturmak istiyorsanız Over tam da sizin için ideal bir uygulamadır. Over sayesinde mobil cihazınızın galerisinde yer alan fotoğraflara yazı ekleyebilir, şeffaflığı ayarlayabilir ve birkaç havalı tasarım arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Over uygulamasının en büyük dezavantajı, uygulamada yer alan birçok fonksiyonu kullanmak için satın almak zorunda olmanızdır. Ayrıca ücretsiz fonksiyonları kullanırken ücretli olan Pro versiyonuna geçiş yapmanızı belirten reklamlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu reklamları hoş görebilirseniz, Over uygulamasının ücretsiz versiyonu bile kullanılmaya oldukça değerdir.

Font Candy

Font Candy, fotoğraflarınıza yazı eklemenizi sağlayan oldukça eğlenceli bir uygulamadır. Yazı eklemek istediğiniz fotoğrafı seçtikten sonra karşınıza kırpma seçenekleri gelir. Dilerseniz fotoğrafınızı iPhone, iPad ya da kare gibi şekillerde kırpabilirsiniz. Kırpma işlemi sonrasında fotoğrafınıza yazılar, tasarımlar ve yapıştırmalar ekleyebilirsiniz. Hatta Font Candy uygulamasında sevgi, motive edici, ilham verici, seyahat ve daha da fazla konular ile ilgili daha önceden hazırlanmış yazıları da seçerek fotoğraflarınıza ekleme şansına sahipsiniz.

Canva

Kendi grafiklerinizi tasarlamak için en güvenilir sitelerden biri Canva’dır. Canva her ne kadar bilgisayarınız üzerinden erişim sağlanacak şekilde tasarlanmış olsa da, mobil cihazlar için de bir uygulamaya sahiptir. Canva kullanıcılarına; Pinterest içerikleri, Facebook kapakları, blog grafikleri, sunumlar, davetiyler ve çok çok daha fazlasını tasarlamalarına olanak sağlıyor. Canva’yı kullanmaya başlamak için öncelikle üzerinde çalışmak istediğiniz projeyi seçiyorsunuz, örneğin Instagram içeriği. Sonra o projeye özel tasarlanmış olan temalardan birini seçiyorsunuz. Yazı, fotoğraf, arkaplan, renk tonları ve boyut gibi temadaki her şey değiştirilebilir şekilde tasarlanmıştır. Böylece tam istediğiniz içerik şeklinde sahip olmanız oldukça basit. Canva, sunduğu temiz, modern ve profesyonel tema alternatifleri sayesinde kullanıcıların tasarım yapmasını kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren bir sitedir.

Kolaj oluşturmak için en iyi uygulamalar

Pic Stitch

Instagram ya da Facebook’da paylaşmak istediğiniz içeriklere eklemek için mobil cihazlar yardımıyla nasıl kolaj yapacağınızı merak ediyorsanız Pic Stitch uygulamasını mutlaka denemelisiniz. Pic Stitch’in kullanımı oldukça kolay ve toplam 70 tane ücretsiz kolaj temasına sahip. Yeni temalar satın almak isteyen kullanıcılar için de bir o kadar ücretli teması mevcut. İstediğiniz kolaj temasını seçtikten sonra kolajda yer almasını istediğiniz fotoğrafları telefonunuzdan ekliyorsunuz. Sonrasında eklediğiniz fotoğrafları tema üzerinde istediğiniz yere taşıyabilir, bazı fotoğraflara zoom yapabilir ve eğlenceli çerçeveler ekleyebilirsiniz. Kolajda yer alacak olan her bir fotoğraf ayrı ayrı olarak aydınlık, doyumluluk, titreşim ve daha da fazla araçlar yoluyla düzenlenebilir. Biten fotoğrafı cep telefonunuza kaydedebilir ya da doğrudan sosyal medya profillerinizde paylaşabilirsiniz.

Pic Collage

Cep telefonunuzu kullanarak fotoğrafları biraraya getirmenizi ve kolajlar oluşturmanızı sağlayan başka bir harika uygulama ise Pic Collage’dır. Pic Collage’da bayramlar, tatiller ve Sevgililer Günü, yeni yıl ve doğum günleri gibi özel günler için tasarlanmış olan birçok tema bulunmaktadır. Bu temalar oldukça eğlenceli ve bir hayli profesyonel görünüyor. Bu temaları email kartları, kartpostallar ve davetiyeler oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Pic Collage’ın kullanımı oldukça basit olan bir seçenektir ve dizaynı harika ve moderndir.

Layout

Layout, kolaj oluşturmayı kolaylaştıran ve hızlandıran bir kolaj oluşturma uygulamasıdır. Uygulamayı açtığınız gibi ana sayfada telefonunuzun galerisinde yer alan fotoğrafların bir listesi karşınıza çıkıyor ve seçtiğiniz fotoğraflar otomatik olarak temalara yerleştiriliyor. Bu menüden hangi temayı istediğinizi seçiyorsunuz ve sonrasında dilerseniz fotoğrafları ayrı ayrı düzenleme imkanınız oluyor. Örneğin bir fotoğrafı aşağı yukarı yerleştirebilir, aynısını kopyalayabilir ya da o fotoğrafa bir çerçeve ekleyebilirsiniz. Bitirdiğiniz kolajı Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya kanallarında doğrudan paylaşmanız mümkün.

Video düzenleme için en iyi uygulamalar

Quik

Quik, GoPro tarafından tasarlanmıştır ve iOS ya da Android işletim sistemli mobil cihazlarınız için kullanımı en kolay olan en iyi video editörü uygulamalarından biridir. Telefonunuzda daha önceden kaydedilmiş olan kısa videoları ya da fotoğrafları seçiyorsunuz ve Quik bunları biraraya getirerek sizin için bir video oluşturuyor. Ayrıca videonun belirli kısımlarına zoom yapma, arkaplanı bulanıklaştırma ve şarkı ekleme gibi eğlenceli video efektleri ekleme imkanınız da var. Quik, seçebileceğiniz 25 tane temaya sahip ve her temanın kendine has efektleri ve şarkıları var. Özel anlarınızı ya da seyahatlarinizi betimleyecek kısa videoları kolaylıkla oluşturmanız için Quik en iyi uygulamalardan biridir.

Splice

GoPro tarafından tasarlanmış olan başka bir harika video editörü uygulaması ise Splice’dir. Splice’da, kardeşi Quik gibi temalar bulunmuyor. Ancak videonuz içerisinde daha fazla faktör üzerinde oynama yapmanıza imkan tanıdığı için daha fazla özgürlük ve kontrol sahibi olmanızı sağlıyor. Splice’i kullanmak için öncelikle telefonunuzda yer alan videoları ve fotoğrafları seçip Splice’ye ekliyorsunuz. Sonrasında her videonun zaman ayarını yapıyor, yazı ekliyor ve iTunes ya da Splice kütüphanenizde yer alan şarkıyı ekliyorsunuz. Splice, Quik’de olduğu gibi ayarların çoğunu uygulamaya otomatik olarak yaptırmak yerine; her bir detayı kendi yapmak isteyen kullanıcılar için çok daha ideal bir uygulamadır.

Flipagram

Flipagram; evlilik yıl dönümleri, doğum günleri ve düğünler gibi özel etkinlikler ile ilgili kısa videoları ve fotoğrafları biraraya getirerek slayt gösterisi hazırlayan ve sosyal medya profillerinizde paylaşayan bir video editör uygulamasıdır. Bir slayt gösterisi hazırlamak için ya Instagram ya da telefonunuzun galerisinde bulunan videoları ve fotoğrafları seçiyorsunuz ve sonrasında bu içeriğe müzik ekliyorsunuz. Hazırlanmış olan slayt gösterisi Flipagram uygulaması dahilinde de paylaşılabilir ya da Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya profillerinde yayınlanabilir. Uygulama dahilinde Flipagram ile ilgili çeşitli yarışmalara katılabilirsiniz. Bu yarışmalar kapsamında en iyi slayt gösterisinin kazananları, uygulamanın ana yayın akışında duyuruluyor ve böylece milyonlarca izlenim alma şansını yakalamış oluyorsunuz.

Özel video efektleri için en iyi uygulamalar

Boomerang

Boomerang, şu an için en iyi ve en büyük Instagram video uygulamalarından biridir. Boomerang uygulamasının altında yatan fikir aslında çok basit. Birkaç saniye boyunca kaydet butonuna tıklıyorsunuz, Boomerang size bir GIF gibi sürekli videoyu oynatan bir klip hazırlıyor. Genelde bu tip videolar, çekilen nesnenin yürüme veya zıplama gibi eylemlerde bulunduğu hareket ve aksiyon içeren zamanlarda harika görünüyor. Her ne kadar bu fonksiyonların birçoğu Instagram Hikayeleri’ne entegre edilmiş olsa da Boomerang uygulamasının kendisini kullanarak çektiğiniz klibi telefonunuza yükleyebilir ve blogunuzda, sosyal medya hesaplarınızda ya da istediğiniz herhangi başka bir yerde bu klibi paylaşabilirsiniz.

Phhhoto

Boomerang’a benzerlik gösteren başka bir uygulama ise Phhhoto’dur. Uygulama telefonuzla birkaç tane fotoğraf çekiyor ve bu fotoğrafları biraraya getirerek GIF gibi sürekli oynayan bir video klibi formatına dönüştürüyor. Boomerang’la karşılaştırıldığında Phhhoto’nun en büyük farklılıkları; klibe biraz daha hareketlilik katması, pixel filtrelerinin bulunması ve klibin sonuna doğru oynama hızını yükseltmesidir. Bunlara ek olarak kliplerinize birçok farklı filtre ve efekt ekleme şansına sahipsiniz ancak bu özelliklerin satın alınması gerekiyor. Bu tip fonksiyonları sayesinde Phhhoto’yu, Boomerang’ın daha sanatsal bir versiyonu olarak düşünebiliriz.

Giphy Cam

Eğer GIF’lere bayılıyorsanız ve kendi GIF’imi nasıl kolayca yaparım gibi bir düşünceniz varsa Giphy Cam tam da sizin için tasarlanmış bir uygulamadır. Giphy Cam ile telefonunuzda bulunan bir fotoğrafı uygulamaya ekleyebilir yada uygulama yoluyla bir fotoğraf çekebilirsiniz. Sonra GIF’inize; pixel arkaplan, yazı ve yapıştırma gibi oldukça havalı ve eğlenceli efektler ekleyebilirsiniz. Hayallerinizdeki GIF’i oluşturduğunuz zaman mesaj olarak atabilir, Instagram’a ekleyebilir ya da diğer yollarla arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

DSCO

DSCO, oldukça popüler bir foto editör uygulaması olan VSCO tarafından tasarlanmıştır. DSCO’nun amacı, GIF gibi kısa videolar kaydetmek, bu klibe filtreler eklemek ve sonucu DSCO’daki diğer kullanıcılarla paylaşmaktır. DSCO’nun kullanımı inanılmaz basit ancak birtakım dezavantajları bulunmaktadır. Örneğin filtre seçenekleri yeterli değil, telefonunuzda daha önceden kaydedilmiş fotoğraf veya videolara erişemiyorsunuz ve telefonunuz iyi çekmeyen bir yerdeyse hazırladığınız GIF’ler otomatik olarak cihazınıza kaydedilmiyor. Bu yüzden denemek isteyenlere DSCO’yu dikkatli kullanmalarını tavsiye ederiz.

Hyperlapse

Hyperlapse, zaman atlamalı videolar hazırlamanızı sağlayan oldukça basit ve eğlenceli bir uygulamadır. Bir video kaydetmek ama bu videonun biraz daha yüksek hızda oynamasını istiyorsanız sizin için muhteşem bir seçenektir. Örneğin trafikteki arabaların akışı, sokakta hareket eden insanlar, bulutların havadaki dansı ya da sahilde güzel bir güneş doğuşu ya da güneş batışı gibi temalar bu tip videolar için özellikle harikadır. Uygulama, videonuzu kaydettikten sonra Instagram’da, Facebook’ta ve hatta Instagram Hikayeleri’nde bile doğrudan yayınlanabilir. Harika montajlar hazırlamak, havalı introlar oluşturmak ve videonuzu bir adım ileri taşımak için Hyperlapse uygulamasını güçlü bir video editör uygulaması ile birlikte kullanmanızı öneririz.

Hashtag bulmak ve gönderileri zamanlamak için en iyi uygulamalar

Later

Eğer ileriye dönük plan yapmak ve içeriklerinizi önceden programlamak istiyorsanız Later bu konuda size yardımcı olacak bir uygulamadır. İster blogger, gurme ya da gezgin olun; ister birçok sosyal medya hesabı yönetiyor olun Later, Instagram fotoğraflarınızı organize etme ve ne zaman yayınlanacağını önceden zamanlama şansını kullanıcılarına sunuyor. Tüm fotoğraflarınızı Later’ın medya bölümüne ekleyebilir, bu fotoğraflara açıklamalar ve captionlar ekleyebilir ve hazırladığınız bu içerikleri zamanlayabilirsiniz. Programladığınız bir içeriğin yayınlanma zamanı geldiğinde Later uygulaması içeriği yayınlamak için telefonunuza bir bildirim yollar. Uzun süreli seyahat eden ya da fotoğraflarını ve içerik açıklamalarını organize etmek için yeterli zamanı bulunmayan kullanıcılar için Later oldukça ideal bir uygulamadır. Later’ın arayüzü oldukça temiz ve kullanıcı dostudur. Ancak Later’ın dezavantajı, ücretsiz sürümünün bir ay içerisinde sadece 30 Instagram fotoğrafı zamanlama sınırı koymasıdır. Yani ücretsiz Later versiyonunda her gün için sadece bir tane içerik zamanlayabiliyorsunuz.

Planoly

Planoly daha çok bloggerlara yönelik tasarlanmış olan bir Instagram programlama uygulamasıdır. Planoly sitesinin oldukça modern ve şık tasarımı bulunuyor ve yeni kullanıcılar için uygulama ile ilgili olarak ücretsiz bir şekilde bilgi verici dersler mevcut. Later’a benzer olarak Planoly’nin de ücretli versiyonuna geçiş yapmadan önce ücretsiz sürümde bir ay boyunca sadece 30 tane Instagram içeriği zamanlama sınırı var. Planoly uygulamasının en iyi yönü, gelecekte paylaşacağınız içeriklerin yayın akışında ve profilinizde nasıl görüneceğini öncede size göstermesi. Fotoğrafları, Instagram yayın akışınızda bulunmasını istediğiniz yerlere taşıyarak göze hoş gelen uyumlu bir Instagram profili oluşturabilirsiniz.

TagsDock

Instagram için konu ile ilgili en ideal hashtagleri bulma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa ya da en beğendiğiniz hashtagleri arşivlemek istiyorsanız TagsDock tam da bu konuda size yol gösterecek şekilde tasarlanmış olan bir uygulamadır. TagsDock uygulaması iPhone cihazlarına sanki bir klavyeymiş gibi yükleniyor ve kütüphanesinde farklı farklı kategorilerde kullanılıyor olan en popüler hashtaglerin listesini barındırıyor. Yeni bir fotoğrafı Instagram’da paylaştığınız zaman TagsDock kütüphanesine erişim sağlayarak fotoğrafınızı açıklayan kategorileri seçerek size tavsiye edilen hashtag listesi içerisinde istediklerinizi rahatlıkla seçip içeriğinize ekleyebilirsiniz ya da kendi hashtagınızı da oluşturabilirsiniz.

Focalmark

Fotoğraflarınızda #sevimli ve #sevgi gibi klişeleşmiş hashtagleri kullanmaktan bıktınız mı? En iyi Instagram hashtaglerini tespit etmek oldukça zaman ve enerji alan bir işlemdir. Zaten işte tam da bu amaç için Focalmark tasarlanmıştır. Focalmark, günümüzde neredeyse herkesin kullandığı klişeleşmiş hashtagler dışına çıkarak en mükemmel hashtagleri bulmanız için size rehberlik ediyor. Focalmark, seçtiğiniz kategori ile ilgili en iyi 30 hashtagi sadece birkaç saniye içerisinde hızlıca tespit edip karşınıza liste olarak çıkaran harika bir Instagram hashtag üreticisidir. Tek yapmanız gereken şey paylaşmak istediğiniz fotoğrafın konusu ile ilgili olan “doğa”, “portre” gibi birkaç kategoriyi seçmektir. Sonrasında uygulama, kopyalayıp fotoğraf açıklamalarına veya yorumlara yapıştırabileceğiniz en iyi 30 hashtag seçimini size listeler. Focalmark uygulaması gerçekten de çok harika çünkü kategoriye göre hashtag bulmanızın yanı sıra mahalle, şehir ve ülke gibi konumlara özel hashtagleri de listeliyor. Paylaşım yapacağınız konuma özel hashtagleri kullanarak sizinle aynı konumda bulunan ve benzer fikirlere sahip kullanıcılarla tanışma fırsatını yakalamış olursunuz.

Instagram Analytics için en iyi uygulamalar

UnFollowers

UnFollowers uygulamasının ana amacı Instagram hesabınızı takip etmeyi bırakan kişilerin kim olduğunu tespit etmenize yardımcı olmaktır. Instagram hesabınız herhangi bir kullanıcı tarafından takip edilmeyi bırakıldığı zaman size konu ile ilgili olarak Instagram tarafından herhangi bir bildirim yollanmıyor. Bu yüzden bu konuda sürekli güncel olarak bilgi sahibi olmak sadece Instagram kullanarak oldukça zor hatta neredeyse imkansız diyebiliriz. Bu nedenden dolayı birçok Instagram kullanıcısı UnFollowers gibi üçüncü parti uygulamaları kullanıyor. Tek yapmanız gereken UnFollowers uygulamasını Instagram hesabınıza bağlamak. Sonrasında uygulama; yeni takipçileriniz, sizin takip ettiğiniz ama sizi geri takip etmeyen kullanıcılar ve daha da fazlası ile ilgili bilgileri analiz ediyor ve size sunuyor.

Follower Insight

Follower Insight, takipçiler üzerine odaklanmış olan en iyi Instagram uygulamalarından biridir. Ne kadar takipçi kazandınız, kaç tane takipçi kaybettiniz, hangi kullanıcılar sizi blokladı ve daha da fazlası hakkında takipçiler ile ilgili her türlü bilgiyi sizinle paylaşıyor. Follower Insight’ın başka bir harika özelliği ise biraz ekstra ücret ödeyerek Insight bölümüne erişim hakkına sahip olmanızdır. Insight, örneğin fotoğraflarınıza her zaman için beğeni ve yorum atan en sadık takipçilerinizin kim olduğu gibi önemli konular hakkında size bilgi veriyor. Gerçek fanlarınızı tespit edip bu kişilerle etkileşim kurarak Instagram üzerinde daha tutarlı etkileşim ve beğeni oranları elde etmeyi başarabilirsiniz.

Unfollow

Unfollow uygulaması , “takip et” butonuna biraz fazla sık basmaya hakim olamayan ve Android işletim sistemli cihaz kullanan Instagram kullanıcıları için, hesaplarını temizlemek amacıyla tasarlanmış olan bir uygulamadır. Uygulamayı cihazınıza yüklediğinizde Instagram hesabınızı uygulamayla linklemeniz gerekiyor. Sonrasında Unfollowers uygulaması takip ettiğiniz tüm kişilerin listesini karşınıza çıkarıyor ve “en üstteki 10 kullanıcıyı takip etmeyi bırak” gibi seçenekler sunuyor. Birkaç basit tık ile birçok hesabı hızlıca ve kolayca takip etmeyi bırakabilirsiniz. Eğer çok büyük bir Instagram hesabına sahipseniz “büyük hesaplar için Unfollow uygulaması” versiyonuna geçiş yapmanız gerekebilir ama merak etmeyin çünkü her iki uygulamanın kullanımı da ücretsizdir.


Peki sizin en çok beğendiğiniz Instagram uygulamaları nelerdir? Ya da unuttuğumuz ve mutlaka bahsetmemiz gereken bir uygulama olduğunu mu düşünüyorsunuz? Sizi, yorumlar bölümümüzde düşüncelerinizi ve en sevdiğiniz uygulamaları bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. Ayrıca sitemizde gezinerek sizler de instagram ucuz takipçi satın alma yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek